Ga naar de inhoud

Jubileum in coronatijd

De Fryske Mole bestaat 50 jaar. In ons officiële jubileumweekend, een maand geleden, hadden we onze molens in het licht staan. Om het moment toch een beetje te vieren en iedereen een ‘lichtje in de duisternis’ te bieden.

Nu zouden we dit jaar graag extra veel bezoek op de molens ontvangen om jong en oud kennis te laten maken met ons Friese erfgoed en het prachtige molenaarsambacht.  Vooral een molen bezoeken en het gevoel van ‘Wyn, wetter en kreakjend hout’ te beleven, is het meest indrukwekkend. Helaas, we moeten nog even afwachten tot er weer veilig gereisd en rondgeleid kan worden.

Van Aylvapoldermole tussen Wommels en Burgwerd

Intussen werken we als stichting door aan onze vaste onderhoudsrondes, restauraties en speciaal voor het jubileum hebben we in de maak: informatieborden bij al onze molens!

Soms staat er al een bord of paneel, maar bij de meeste molens nog niet. In de loop van dit jaar zal bij elke molen een herkenbaar bord staan met korte informatie en een link naar een website met gegevens per molen. We verzamelen daarop veel meer informatie, mooie oude foto’s, filmpjes en wat we maar in ons archief hebben en aangeleverd krijgen. Met deze nieuwe combinatie van borden en website hopen we wandelaars, fietsers, dorpsbewoners, toeristen en molenbelangstellenden een (corona-proof) plezier te doen. U hoort van ons!

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024