Ga naar de inhoud

Links

Interessante links

Op deze pagina treft u een overzicht van allerlei organisaties die zich bezig houden met het behoud van molens of zich hierbij op enigerlei andere wijze betrokken voelen. Sponsoren van Stichting de Fryske Mole hebben een geheel eigen pagina toegewezen gekregen.

Hier treft u vooral samenwerkende organisaties, databases maar bijvoorbeeld ook interessante linken naar het weer. Wij proberen geen uitgebreid “portaal” te zijn voor alle molenwebsites maar verwijzen graag naar die sites, die daar meer gespecialiseerd in zijn.

Gild Fryske Mounders (GFM) Het Gild Fryske Mounders is een “vakvereniging” van vrijwillige molenaars. De vereniging verzorgt primair opleidingen tot molenaar, maar organiseert ook interessante activiteiten voor iedereen die al actief bij de Friese molenwereld betrokken is.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars (GVM) Het GVM is een landelijke vereniging, die zich tot doel heeft gesteld een opleiding tot vrijwillig molenaar te realiseren

De Friese Molendag Op de jaarlijkse Friese Molendag, altijd op de tweede zaterdag in september, doen de molenaars hun deuren voor u open en laten u graag ‘hun’ molen zien.

De Molendatabase De Molendatabase is een inventarisatie van nationale en internationale molens op het internet. Er is zelfs een aparte database over verdwenen molens en molenrestanten te raadplegen

Molens.nl Vereniging De Hollandse Molen zet zich sinds 1923 in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van de wind- en watermolens van Nederland. De Hollandsche Molen heeft veel informatie toegankelijk via haar website, van gegevens over de vereniging zelf tot een database met handige zoekfunctie voor alle molens van Nederland en educatie-tips.

De Molen Startpagina.nl is het vertrekpunt voor allerlei informatie van en over molens. Vanuit hier verdwaalt u niet zo snel in de veelheid aan websites over dit geliefde onderwerp. Van websites gerangschikt op Provincie, verzamelingen, bouwplaten, leren knopen en van molenliedjes tot prikbord; u vindt het er!

Het meest besproken onderwerp van Nederland: het weer…

Een verzameling van weersites
Webcams en actueel weer van de Pagter
Oant moarn…..
Wetteronline
Wind rapport

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024