Ga naar de inhoud

Buren op bezoek

De molens bij Achlum en Stiens hebben op 22 september bezoek gehad van de bewoners van de dorpen uit de omgeving. Met ondersteuning van de molenaars en een bijdrage uit het budget ‘Losse Fearren’ van Wonen Noordwest-Friesland kon stichting De Fryske Mole een gezellige middag organiseren. De ‘buren’ hielpen met klusjes op de molen en het plaatsen van een vlaggenmast. De Burendag werd afgesloten met koffie en uitleg over de molen.

In Stiens was buurtvereniging Stienservaart extra goed vertegenwoordigd. Bij de Achlumer Mole staat naast de molen nog een prachtig molenaarshuis. Wie deze molen bezoekt, respecteert de rustige sfeer rondom molen en molenhuis.

De vlag kan wapperen! De molenaar geeft met de vlag aan dat hij of zij er is en buurtgenoten welkom zijn om bij de molen te kijken, te helpen en elkaar te ontmoeten. 

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024