Ga naar de inhoud

Culturele Hoofdstad 2018….. De Friese molenkaart helpt u op stap

Bijna is het zover. Het jaar 2018 nadert met rasse schreden. In het kader van Culturele hoofdstad 2018 staat er veel te gebeuren.

De provinciale pers maakt zich zorgen dat er geen goede toeristische kaart van Fryslân beschikbaar is. Gelukkig heeft de Stichting De Fryske Mole samen met het Gild Fryske Mounders onlangs zo’n kaart ontwikkeld.

Deze kaart geeft de locaties aan van de 132 nog bestaande molens in Fryslân met van elke molen een foto en adres, uitleg in woord en beeld over de verschillende Friese molens, weetjes over wiekenstanden en meer. Onze gedetailleerde kaart geeft goede mogelijkheden om een route uit te stippelen, fietsend of per auto door het mooie Friese landschap. Voor de topografische ondergrond van de kaart is gebruik gemaakt van de provinciale wegenonderlegger (provincie Fryslân). Alle Friese dorpen en steden staan erop. De molens staan vaak direct aan wandel- en fietspaden. Men kan zelf routes samenstellen aan de hand van de knooppunt routesystemen in de hele regio.

De Molenkaart is momenteel te verkrijgen bij een aantal recreatieve informatiepunten, op vele Friese molens en uiteraard via deze website.

We hebben de VVV’s en ANWB winkels op het spoor van onze kaart gezet. We hopen hiermee de molens extra te promoten en bezoekers een handje te helpen om mooi Fryslân te ontdekken.

 

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024