Ga naar de inhoud

Deelbare roeden…. Hoe nu verder?(2)

Na heroverweging komt het bestuur van De Fryske Môle terug op het vorige bericht inzake het beperkt draaien met deelbare roeden.

Aanleiding tot deze beslissing is de commotie die is ontstaan over het wel laten draaien van de molens met deelbare roeden. Het RCE(Rijksdiens voor Cultureel Erfgoed) en ook onze zusterorganisatie DHM(De Hollandse Molen) hebben een dringend beroep op ons gedaan om op ons besluit terug te komen. Financiële risico’s en verzekeringstechnische problemen bij eventuele schade alsook maatschappelijk afbreukrisico is te groot om het door draaien te rechtvaardigen.

Om deze reden en om de collectiviteit in stand te houden heeft het bestuur besloten om in ieder geval tot 2 juni (Landelijk overleg over deelbare roeden) niet met de bewuste molens te draaien.

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024