Ga naar de inhoud

Gouden jubileum ‘gouden’ molens in de nacht

De Fryske Mole en collega-molenstichtingen zetten hun molens in het licht. Dit vanwege het gouden jubileum van De Fryske Mole: 28 december 1970~28 december 2020. De belichte molens staan prachtig als lichtjes in het donkere Friese landschap in de donkere dagen rondom kerst.

De stichting heeft met deze actie het weer niet mee. Een aantal molens zou belicht worden met een zonnepaneelsysteem. Dit laadt soms overdag niet genoeg op om de lamp ’s avonds van stroom te voorzien. Verder was het de afgelopen dagen, met de van storm Bella afkomstige wind en regen, minder aantrekkelijk om erop uit te gaan en foto’s te maken. Wie dit nog niet deed, heeft op maandag 28 december nog de kans. Mooie foto’s kunt u delen op de facebookpagina van de Utskoat.

De Weijert, Makkinga

Klik hier voor de kaart van molens in het licht.

Let op: het Zwaantje bij Oudemirdum is niet verlicht en de Himerter Mole tussen Burgwerd en Witmarsum is afhankelijk van het weer verlicht.

Verder zijn er molen- en monumentenstichtingen die hun molens in het licht en in de vreugdestand hebben gezet ter ere van het jubileum, zie hiernaast de foto van De Weijert bij Makkinga.

Het bestuur van de Fryske molen bedankt alle deelnemende molenaars, de collega’-stichtingen en anderen die hun steentje hebben bijgedragen aan de ‘Molens in het licht’.

(foto boven: De Achlumer Mole).

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024