Ga naar de inhoud

Groot Fries Molenboek bestellen? Het kan nog!

Wie heeft het nog niet? Het Groot Fries Molenboek.

Dit 500 pagina’s tellende boek is samengesteld door Warner B. Banga en Gerben D. Wijnja, in het kader van het 50-jarig jubileum van stichting De Fryske Mole.

Het boek telt 20 hoofdstukken waarin de strijd om de oude windmolen het centrale thema is. Het is rijk geïllustreerd met prachtige oude molenafbeeldingen en met foto’s van gerenommeerde fotografen die de molen op z’n fraaist hebben geportretteerd.

De auteurs hebben gekozen om niet als vervolg op bestaande molenboeken een nieuwe molenopsomming over de molens in Fryslân te maken: “Op ynternet is fan alles te finen wat data oer mûnen oanbelanget. Dy siferkes woene wy net herhelje. De ferhalen oer de mûnen, dêr giet it ús om.”

Het Groot Fries Molenboek is een heerlijk bladerboek en een geweldig cadeau op verjaardagen en de aankomende feestdagen. De prijs is € 42,95 exclusief verzendkosten. Afhalen kan in Joure, Tjerkwerd, Leeuwarden en Dokkum. Het boek bestellen? Kijk op de website: www.grootfriesmolenboek.nl

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024