Ga naar de inhoud

Molenaar zijn in het voorjaar 2020

Het coronavirus slaat toe, met veel menselijk leed tot gevolg. Ook de raderen op het wereldtoneel komen knarsend tot stilstand. Contacten vallen stil.

Onze monumenten, de molens staan op  ons als popelende molenaars te wachten. Binnen de overheidsvoorschriften is het mogelijk om onze noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren en eventueel de zeilen voor te leggen. Echter;

Gezondheid staat voorop. Stichting De Fryske Mole als eigenaar van 42 molens vraagt u, de molenaars, de molen tot nader bericht te sluiten voor publiek.

Uiteindelijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid hoe in deze situatie te handelen. Over molens en het coronavirus staat een lijst van veelgestelde vragen op de website van de Hollandsche Molen https://www.molens.nl/vragen-corona-crisis/

Mochten er nog vragen bij u leven over specifiek de molens van De Fryske Mole, dan kunt u ons een bericht sturen via secretaris@fryskemole.nl We zullen hierop zo snel mogelijk antwoorden.

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024