Ga naar de inhoud

Sicko Heldoorn nieuwe voorzitter De Fryske Mole

Stichting De Fryske Mole heeft 42 vooral poldermolens verspreid door de provincie Fryslân in eigendom en beheer.

De stichting krijgt in het voorjaar van 2024 twee nieuwe gezichten in het bestuur. Piet van der Velde uit Dronryp heeft vertrekkend bestuurslid en onderhoudscoördinator Fokke Busman opgevolgd. De voorzittershamer is ook overgedragen. Wiepke Schukken heeft na meer dan 8 jaar helaas door ziekte zijn functie als voorzitter in november 2023 moeten neerleggen. Vicevoorzitter Kees Munting heeft tijdelijk waargenomen. Per 1 maart 2024 is Sicko Heldoorn voorzitter van De Fryske Mole.

De nieuwe voorzitter, Sicko Heldoorn, is voormalig gedeputeerde en burgemeester en was voorheen ondermeer voorzitter van  de Combinatie van Beroepsvissers (landelijke organisatie van binnenvissers), de IFKS (Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen) en is dat nog van de BBZ (Brancheorganisatie Beroepschartervaart). Het bestuur verwacht dat het motto van Stichting De Fryske Mole Wyn, wetter en kreakjend hout de heer Heldoorn als zeiler zeker ook zal passen.

Molenaar, vrijwilliger of donateur worden?

Lijkt het je leuk om actief mee te doen als molenaar? Of vind je het leuk om onze molens een helpende hand te bieden als vrijwilliger of donateur? Neem contact op met ons secretariaat. Want een helpende hand geven wij graag de hand.

© Stichting de Fryske Mole 2024